Centro de Estudios Rocieros y Cultura Andaluza en Catalunya

 • Portada
 • Què és el Cercat?
 • Activitats
 • Arxiu Digital
 • Arxiu de Notícies
 • Vídeos
 • Col·laboracions
 • Enllaços
 • Llista de correus
 • Contacte
 • Correu @elrocio.cat
 • (Crea't un compte)
 • Revista Rocio.cat

 • Cercador de notícies  Agenda
  <<Febrer 2019>>
  Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728

  Col·laboren:
  25 Maig de 2017

  El Romiatge del Rocío a Catalunya ja té cartell i programació definitiva

  El Romiatge del Rocío a Catalunya, que organitza la Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Catalunya (FECAC) i arriba a la seva 46 edició, es durà a terme del proper dijous, 1 de juny, al dilluns 5 de juny en els terrenys de Can Petit, a Terrassa. Així com l'any passat la principal novetat del Rocío va ser el canvi d'ubicació, des de Montcada i Reixac a Terrassa, aquest any el més destacat és el canvi d'horari en els actes de l'últim dia de Romiatge. El Dilluns de Pentecosta, dia 5 de juny, no es realitzarà la tradicional Missa de l'Alba, i la processó de la imatge de la Verge pels carrers del recinte rociero començarà per la matinada, com succeix al Romiatge de Almonte. Sobre les 11 hores, la Verge del Rocío serà traslladada a l'Església de Sant Martí de Cerdanyola del Vallès, d'on sortirà el dijous previ i on resideix tot l'any.
  Aquesta és la programació completa del Romiatge de la Rosada a Catalunya 2017:

  Dijous 1 de juny de 2017 
  Missa de Trasllat de la Imatge de Ntra. Sra. Del Rocío des de la seva Església de Sant Martí de Cerdanyola a les 20.30 hores. Presideix Mossén Juan Carlos Montserrat, rector de l'Església de Sant Martí. Cantada pel cor de la Hdad. Ntra. Sra. Del Rocío de Cerdanyola. 

  Dissabte 3 de juny de 2017 
  Recepció i Pesentació de les Germanors amb la seva Simpecado. Es realitzarà en l'ermita situada a Terrassa el dissabte, a les 18 hores per ordre d'antiguitat. Seran rebuts per Mossén Juan Carlos Montserrat, rector de l'Església de Sant Martí, Manuel Coronado, secretari del bisbe de Terrassa, Daniel Salinero Castillo, president de FECAC i altres autoritats. També estaran presents membres de la Junta de FECAC i un representant de cada Germanor acompanyat per una vara. 

  Domingo 4 de juny de 2017 
  Missa de Romanís. Se celebrarà el Diumenge de Pentecosta, dia 4 de juny, a les 10 hores. Serà presidida pel bisbe auxiliar de la Diòcesi de Terrassa, Monsenyor Salvador Cristau Coll i cantada pel cor de la Hdad. Ntra. Sra. Del Rocío de Cerdanyola del Vallès.
   
  Rosario de l'Aurora. S'iniciarà a les 12 de la nit del diumenge. Serà resat pel bisbe de Terrassa, Monsenyor José Ángel Saiz Meneses i cantat pel cor de la Hdad. Ntra. Sra. Del Rocío de Santa Coloma de Gramanet. 

  Dilluns de Pentecosta. 5 de juny de 2017 
  Processó de la Verge. S'iniciarà durant la matinada del dilluns. Realitzarà el seu recorregut oficial visitant al seu pas a totes les Germanors. I posteriorment, aproximadament a les 11 hores del dilluns la Verge del Rocío serà traladada a l'Església de Sant Martí de Cerdanyola del Vallès.

  El CERCAT recorda que durant els dies de Romería podran realitzar-se imatges que podran participar en el XIè Concurso de Fotografía Rociera. Com a novetat per aquest 2017, el certamen presenta un nou tema. Al del Romiatge del Rocío, que engloba tots els actes del moviment rociero a Catalunya (Romiatge del Rocío, canvis de vara, pregons rocieros, peregrinacions, etc), així com les fotografies realitzades a les Germandats establertes a Catalunya que realitzen els actes marians en el Romiatge de Almonte; i el tema especial de Catalunya confrare, que recull qualsevol expressió de la cultura i fe que realitzen les Germandats de Passió a Catalunya; s'ha afegit un altre tema especial referit a la Feria de Abril catalana en qualsevol de les seves edicions, que inclou qualsevol expressió de cultura popular que se celebri en el Real durant els dies de Feria. 
  El concurs està obert al públic general i cada autor podrà presentar cinc fotografies que han d'enviar-se telemàticament através de la pàgina web www.cercat.es. Les fotografies han de ser arxius jpg, tenir un tamany mínim en la seva part més llarga d'1.024 píxels i amb un pes màxim de 5 Mb. Per concursar s'ha d'accedir a www.cercat.es, i emplenar el formulari de participació en el qual es podran adjuntar les fotografies. El participant haurà d'informar de les següents dades: Tema, títol de la imatge, nom i cognoms del concursant, nom i domicili del concursant, adreça de correu electrònic de contacte, telèfon de contacte, i data i lloc on es va realitzar la fotografia.
  En cadascuna d'aquestes categories es repartiran tres primers premis, dotats amb 150 euros, 100 euros i 50 euros cadascun, i un quart també de 50 euros. A més, el primer de cadascuna de les categories rebrà una medalla Federació Catalana de Fotografia, que reconeix el concurs i col•labora en l'organització del mateix.
  Les inscripcions s'han obert el 20 d'abril, i es podran presentar fotografies fins al 18 de juny. El jurat deliberarà el 20 de juny i els premis es lliuraran l'1 de juliol.
  Les bases poden consultar-se a http://cercat.es/pdf/bases17.pdf.
  Per participar cal anar a http://cercat.es/concurso.php   Text: MS (Raíces Andaluzas)
  Fotografies: FECAC


  Tornar

  El patriarca  © elrocio.cat | Todos los derechos reservados.
  s