Centro de Estudios Rocieros y Cultura Andaluza en Catalunya

 • Portada
 • Què és el Cercat?
 • Activitats
 • Arxiu Digital
 • Arxiu de Notícies
 • Vídeos
 • Col·laboracions
 • Enllaços
 • Llista de correus
 • Contacte
 • Correu @elrocio.cat
 • (Crea't un compte)
 • Revista Rocio.cat

 • Cercador de notícies  Agenda
  <<Febrer 2019>>
  Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728

  Col·laboren:
  02 Juny de 2017

  Ja ha començat el Romiatge del Rocío a Catalunya 2017

  La Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Catalunya (FECAC) i les germanors rocieras organitzen el Romiatge del Rocío per segon any consecutiu a Terrassa, concretament al costat del polígon industrial de Ca Petit.
  El dijous, 1 de juny, va començar oficialment el Romiatge amb la Missa de Trasllat, que va estar cantada pel cor de la Hdad. Ntra. Sra. Del Rocío de Cerdanyola i presidida Mossén Juan Carlos Montserrat, rector de l'Església de Sant Martí. Milers de rocieros i rocieras catalans es van donar cita a la casa de la Senyora durant tot l'any per guardar-li el camí fins al recinte de Terrassa, la seva llar durant els cinc dies de Romiatge. 
  Els mateixos rocieros i rocieras que poques hores després van iniciar el camí amb les seves germanors amb la il•lusió pintada en els ulls i la fe penjada del coll en forma de medalla.
  Els actes en el recinte es desenvoluparan des de la matinada del dissabte, 3 de juny, quan començaran a arribar les carretes de les germanors per la Via Verda de Torrebonica i altres camins fins al recinte assignat, on ja estarà instal•lada l'ermita amb la imatge de la Verge del Rocío que resideix habitualment en la parròquia de Sant Martí, en Cerdanyola. A les sis de la tarda del dissabte desfilaran davant la Verge per ordre d'antiguitat i amb els seus simpecados corresponents a més dels ornaments tradicionals del Rocío. 
  Els actes centrals tindran lloc el Diumenge de Pentecosta, a les deu del matí, amb la Missa de Romanís que oficiarà el bisbe auxiliar de Terrassa, monsenyor Salvador Cristau, i en la qual cantarà el cor de l’Hermandad Ntra. Sra. Del Rocío de Cerdanyola del Vallès, i a les dotze de la nit el Rosari de l'Aurora, resat pel bisbe de Terrassa, monsenyor José Ángel Sáiz, amb tots els fidels proveïts de torxes, acompanyats pel cant de l’Hermandad Ntra. Sra. Del Rocío de Santa Coloma de Gramenet.
  Una processó de la Verge del Rocío per tot el recinte tancarà en el matí del dilluns 5 de juny el programa oficial. Aquest any, no es resarà la Missa de l'Alba, com es venia fent des de fa anys. La processó començarà en una hora indeterminada de la matinada, com es fa en Almonte.
  Participen en l'actual edició germanors i associacions rocieras, entitats no rocieras sòcies de FECAC i altres grups rocieros no adscrits a la Federació fins a totalitzar més de cent carpes i tendes de campanya als dos espais habilitats a aquest efecte -zona d'entitats i zona d'acampada.

  Aquesta és la programació completa del Romiatge de la Rosada a Catalunya 2017:

  Dijous 1 de juny de 2017 
  Missa de Trasllat de la Imatge de Ntra. Sra. Del Rocío des de la seva Església de Sant Martí de Cerdanyola a les 20.30 hores. Presideix Mossén Juan Carlos Montserrat, rector de l'Església de Sant Martí. Cantada pel cor de la Hdad. Ntra. Sra. Del Rocío de Cerdanyola. 

  Dissabte 3 de juny de 2017 
  Recepció i Pesentació de les Germanors amb la seva Simpecado. Es realitzarà en l'ermita situada a Terrassa el dissabte, a les 18 hores per ordre d'antiguitat. Seran rebuts per Mossén Juan Carlos Montserrat, rector de l'Església de Sant Martí, Manuel Coronado, secretari del bisbe de Terrassa, Daniel Salinero Castillo, president de FECAC i altres autoritats. També estaran presents membres de la Junta de FECAC i un representant de cada Germanor acompanyat per una vara. 

  Domingo 4 de juny de 2017 
  Missa de Romanís. Se celebrarà el Diumenge de Pentecosta, dia 4 de juny, a les 10 hores. Serà presidida pel bisbe auxiliar de la Diòcesi de Terrassa, Monsenyor Salvador Cristau Coll i cantada pel cor de la Hdad. Ntra. Sra. Del Rocío de Cerdanyola del Vallès.
   
  Rosario de l'Aurora. S'iniciarà a les 12 de la nit del diumenge. Serà resat pel bisbe de Terrassa, Monsenyor José Ángel Saiz Meneses i cantat pel cor de la Hdad. Ntra. Sra. Del Rocío de Santa Coloma de Gramanet. 

  Dilluns de Pentecosta. 5 de juny de 2017 
  Processó de la Verge. S'iniciarà durant la matinada del dilluns. Realitzarà el seu recorregut oficial visitant al seu pas a totes les Germanors. I posteriorment, aproximadament a les 11 hores del dilluns la Verge del Rocío serà traladada a l'Església de Sant Martí de Cerdanyola del Vallès.
  Text: Redacción
  Fotografies: JP


  Tornar

  El patriarca  © elrocio.cat | Todos los derechos reservados.
  s